Vad är och hur fungerar Long Life Peg?

Long Life Peg ® är en inovation som utvecklats och tillverkas i Sverige, alltsedan starten 2005. Produkten blev snabbt populär bland golfare på alla nivåer tackvara sin hållbarhet och praktiska funktion. Tillverkad som en enhet i ett tvåkomponentsverktyg ger den skäl för sitt namn.

 

Peggens överdel är tillverkad i en mjukare plast som har egenskaperna av gummi och underdelen är i hårdplast. De båda delarna sammanfogas i tillverkningsverktyget, vilket ger en hållbarare produkt fri från miljöfarligt lim. Räfflorna i underdelen bidrar till att peggen sitter bättre kvar i marken vid utslag. För att få en känsla fri från stumhet och friktion har den mjuka överdelen flexegenskaper. Detta medför att överdelen böjer sig när klubbhuvudet träffar peggen, för att sedan flexa tillbaka till ursprungsläget. Ringen kring peggens mitt ger ett extra stöd när man ska föra ner peggen i tee och underlättar samtidigt när man ska ta upp den igen. På samma gång sitter peggen kvar stabilare i tee.

 

Long Life Peg ® finns i två längder: 80 mm respektive 71 mm. Det finns åtta olika färger att välja på: vit, rosa, gul, orange, grön, röd, blå och svart.

Godkänd av USGA och R&A

Long Life Peg ® är godkänd av de två golfförbunden USGA (The United States Golf Association) och R&A (The Royal and Ancient Rules Ltd.). Det innebär att Long Life Peg ® får användas av professionella golfare och amatörer på banor världen över, under såväl sällskapsspel som under tävling.

Kvalité och tillverkning

Alltsedan starten 2005 har Long Life Pegs popularitet sin grund i dess hållbarhet och kvalitet. För att optimera kvalitetskontrollen och utvecklingsarbetet av produkten har vi valt att låta tillverka Long Life Peg i Sverige.

Tryck

Vår peg lämpar sig även utmärkt som företagsprodukt. Long Life Peg är en perfekt ”give-away” att dela ut till sina kunder och medarbetare i samband med företagsgolf. Privatpersoner som vill ha sitt eget tryck på Long Life Peg kan självklart kontakta oss för offert. Vi erbjuder tryck i hög kvalitet, noggranna korrekturförslag och snabba leveranser. Vi kan även hjälpa till med kostnadsfria designförslag. Kontakta oss eller någon av våra återförsäljare för offert.

PR Tryck AB

E-post

info@longlifepeg.com

Telefon

0393-79680

 

Adress

Formvägen 1

567 30 Vaggeryd

Organisationsnummer

556861-5081

Innehar F-skattebevis